Lyt til "7 gode vaner" gratis

Det er nu 30 år siden, at den afdøde amerikanske forfatter Steven R. Covey udgav sin bog “7 gode vaner”, som handler om selvledelse og personlig udvikling. Men selvom bogen ikke længere er ny, hører den stadig til blandt bestsellerne på listen over management-bøger.

Og du kan høre den gratis på Mofibo og Storytel, hvor du med 30 dages gratis prøveperiode kan gå på opdagelse i “7 gode vaner” og mere end 60.000 andre titler. “7 gode vaner” oplæses på Mofibo og Storytel af skuespillen Henrik Jansfort.

Steven R. Covey var en amerikansk forfatter, som med udgangspunkt i sin MBA fra Harvard University i USA skrev mange bøger om ledelse, management og personlig udvikling. Hans mest læste værk er dog uden tvivl “7 gode vaner”.

I modsætning til mange andre udgivelser, som fokuserer mere på ledelse og management i forhold til medarbejderne, har “7 gode vaner” et mere indadvendt fokus. Det handler om dig som person. Hvad kan du gøre for at forbedre dig som person og som leder?

Her får du en hurtig gennemgang af de syv gode vaner, som Steven R. Covey i bogen gennemgår i dybden.

  • Vane 1: Vær proaktiv

Alle mennesker har muligheden for at styre deres egne beslutninger, så her handler det om at være initiativrig, overholde aftalerne og om at være ansvarsbevidst, så man på den måde kan booste resultaterne i den rigtige retning.

  • Vane 2: Begynd med slutningen

I stedet for at kaste sig bevidstløst ud i et projekt, mener Steven R. Covey, at man skal have stort fokus, hvad det er, man gerne vil opnå. Derfor skal man være afklaret om visioner og mål - både for virksomheden og på det personlige plan.

  • Vane 3: Gør det første først

Når målet er plads i horisonten, skal du gå i gang med de vigtigste ting. Det kan samtidig være de ting, som du personligt finder mest væsentlige at få lavet - og ikke nødvendigvis de opgaver, som haster.

  • Vane 4. Tænk win-win

Du skal ikke lade dig udnytte eller udnytte andre. Tænk i stedet på at opbygge samarbejder, hvor begge parter får noget ud af konstellationen. Det styrker tilliden og sætter egoismen i skammekrogen.

  • Vane 5. Søg først at forstå - dernæst at blive forstået

Lyt til andre først og prøv at forstå deres synspunkter, inden du begynder at overveje, hvordan du skal præsentere dine holdninger. En empatisk lytning øger også chancen for, at den anden person lytter dine holdninger og synspunkter.

  • Vane 6. Skab synergi

To personer får mere ud af samarbejde om ideer, end de gør hver for sig. Denne vane handler om at sætte pris på forskelligheden og udnytte synergierne.

  • Vane 7. Slib saven

Det gælder om at holde hjerne, krop og hjerte i form hele livet. Denne vane handler kort og godt om at udvikle sig konstant.

Lyt til lydbogen gratis

"7 gode vaner” er blevet en bibel for ledere - og andre som vil udvikle sig personligt. Gå meget mere i dybden med vanerne på Mofibo og Storytel, hvor du lytte med gratis i en prøveperiode.

7 gode vaner
Prøv at lytte gratis:
Mofibo
Storytel