Lydbøger til børn

Her giver vi gode råd om lydbøger til børn, som du kan prøve gratis på de forskellige apps. Læs vores gode råd og se om der findes nogle lydbøger som både du og dit barn har lyst til at lytte til.

Præcist som voksne elsker børn gode historier. Børn har desuden den unikke evne, at de med deres fantastiske fantasi tager de ting til sig, som de hører eller læser på en uhørt engageret måde. Da de ikke altid kan læse selv eller i hvert fald ikke gøre det med lethed, kan det oftest være værdsat med en lydbog.

Nogle gange vil børn bare gerne, ligesom voksne, lytte til en historie, uden de skal anstrenge sig med at læse den. Måske i kombination med en anden aktivitet, eller bare når de vil slappe af en stund.

Al ære til en højtlæsende forælder eller en hyggelig læsestund for sig selv, men en professionel oplæser kan højne oplevelsen til nye niveauer for barnet. Med bevidsthed om historien og dens karakter samt evnen til at udtrykke sig på en måde, som er tilpasset til historien, kan oplæseren faktiske både øge evnen til at lytte sammen med læselysten hos dit barn. Lydbøger til børn gør litteraturen tilgængelig og indbydende for alle.

Lyt gratis i 14 dage:
Mofibo

Lydbøger til børn - gratis i 14 dage

Brødrene Løvehjerte
Troldepus
Elefanten der så gerne ville sove

Lydbøger til små og store børn

Til små børn er en lydbog en perfekt måde at slappe af under en pause, ved sengetid eller bare i forældrenes bløde favn efter en intensiv dag. For de større børn er det en indbydende indgang til de vilde eventyr og spændende historier, som måske ikke altid er lige så motiverende, når man betragter en stor, tyk bog.

I de senere år er antallet af indlæste børnebøger som lydbøger steget markant, hvilket vi ser som noget positivt.

Der er meget, der konkurrerer med litteraturen om børnenes opmærksomhed i vore dage, At afspille en lydbog er et enkelt skridt ind i litteraturens store verden. Samtidig kan dit barn tage del i historien og sproget, som er så vigtigt for udviklingen af ens egen sproglige og kommunikative kunnen. En lydbog er en god gave, som kan give grobund til nogle af de mest tankevækkende oplevelser og indtryk et barn kan få. En lille, men rigtig god, investering i dit barns fremtid, kognitive udvikling og ikke mindst fornøjelse.

Gratis lydbøger til børn i 14 dage

Alle lydbogsapps på denne side har gratis lydbøger til børn i mindst 14 dage. I visse perioder kan den gratis periode være endnu længere. Husk på, at du selv skal opsige abonnementet gennem den app, du vælger, hvis det skal overgå til et almindeligt abonnement efter prøveperioden udløber.