Brødrene Løvehjerte

Astrid Lindgren har skrevet et utal af bøger, som har glædet og berørt både børn og voksne. Men den bog, som måske har ramt allerflest i hjertekulen, er Brødrene Løvehjerte. Den fantastiske og tankevækkende fortælling, som behandler nogle af livets store spørgsmål på en helt speciel facon.

Brødrene Løvehjerte udkom første gang i Sverige i 1973 og i Danmark året efter, og siden har bogen haft en fast plads på mange familiers boghylder. I dag behøver man dog ikke gå i boghandelen eller på biblioteket for at læse eller genlæse den forunderlige fortælling om de to brødre, for med hjælp fra lydbøgerMofibo eller Storytel kan du hurtigt og nemt få adgang til Astrid Lindgrens mesterværk på lydbog, som bliver læst op af den kendte og folkekære skuespiller Ellen Hillingsø, der er kendt for et hav af roller i tv-serier og film.

Lyt gratis i 30 dage

For nye kunder er det endda muligt at få gratis adgang i en prøveperiode. Det betyder, at du får adgang lydbøger kvit og frit i 30 dage, hvorefter du kan beslutte dig for, om du vil fortsætte abonnementet.

Og du kan altså også lytte til Brødrene Løvehjerte sammen med dine børn - eller lade børnene høre selv. Historien om de to brødre, Jonathan og Karl Løve. Karl er 10 år og meget syg, mens storebroderen Jonathan er stærk og heltemodig.

Et rigtigt eventyr

Karl, som af Jonathan bliver kaldt for tvebak, er meget bange for at dø, men Jonathan fortæller ham om efterlivet i det smukke Nangijala, som er lejrbålenes og eventyrenes land. Da huset en dag brænder, kaster Jonathan sig ud ad vinduet med sin lillebror på ryggen. Jonathan omkommer i faldet, og sender en hvid due til sin lillebror med beskeden om, at han venter på ham i Kirsebærdalen i Nangijala. Karl dør og de to brødre forenes i eventyrlandet, og alt ånder fryd og gammen i Kirsebærdalen for en tid.

Men der er ugler i mosen i Nangijala, og de to brødre hvirvles ind i en kamp mod forræderi, drager og onde tyranner, som hersker i nabodalen Rosendalen. Her lever befolkningen som slaver, og den heltemodige Jonathan drager afsted på en farefuld mission for at befri befolkningen. Og Karl følger naturligvis med, da han ikke kan undvære sin bror.

En historie om søskendekørlighed

Historien - og ikke mindst slutningen, hvor brødrene hopper ud fra en klippe for at komme til det nye land Nangilima, som er fyldt med glæde og leg - er åben for fortolkninger. Men trods bogens alvorlige temaer er det en eventyrlig fortælling om stor søskendekærlighed, som sagtens kan fortælles til børn. De fleste børn elsker det fortryllende og farefulde eventyr, som brødrene er ude i, og de underliggende temaer vil uden tvivl sætte tankerne igang hos de fleste voksne. Brødrene Løvehjerte er en moderne klassiker, som fortjener at blive læst - og hørt.

Du kan lytte til bogen gratis hos Mofibo og Storytel.

Brødrene Løvehjerte
Prøv at lytte gratis:
Mofibo
Storytel