Dødsspillet

Dødsspillet er navnet på en roman, som de fleste måske kender bedre som første bind i serien om Hunger Games. Bøgerne om Hunger Games er skrevet af den amerikanske forfatter Suzanne Collins og har fået succes verden over - ikke mindst takket være de populære filmatiseringer med Jennifer Lawrence i hovedrollen.

Den første bog i rækken udkom første gang i USA i 2008 og henvender sig primært til teenagere. Lydbogen er indtalt af Grete Tulinius og har en spilletid på 9 timer og 20 minutter.

En kamp på liv og død

Dødsspillet - den første bog i Hunger Games-trilogien - tager sit udgangspunkt i landet Panem, der er en fremtidig udgave af nutiden USA.

Landet er delt op i 12 distrikter, og hvert år beslutter Panems herskere sig for at arrangere et dødsspil, hvor en person fra hvert distrikt mødes for at kæmpe til døden i et blodigt reality-show, som sendes direkte på tv.

I det 12. og fattigste distrikt vælges pigen Katrose Everdeen til at deltage, men storesøster Kattua (på engelsk Katniss) vælger at tage hendes plads i den drabelige dyst. Umiddelbart synes den fattige piges chancer for at overleve ikke store i kampen mod spillerne fra de øvrige distrikter, som har haft tid og ressourcer til at træne sig op til dødsspillet. Men Kattua giver ikke op uden kamp…

En giga-succes

Dødsspillet og de øvrige bøger i Hunger Games-trilogien har opnået gigantisk succes verden over - både hos teenagere og voksne. Selv om historien ved første øjekast kan lyde drabelig og modbydelig, er det samtidig en fortælling om menneskets væsen - og et billede på et samfund, hvor magteliten holder de rige tæt på - og de fattigste på afstand.

Lyt til Dødsspillet gratis

Nye brugere af Mofibo kan få læselysten stillet i 14 dage uden at bruge en eneste krone. Det er altså muligt at gå på gratis opdagelse i hele Hunger Games-universet - og samtidig få adgang til tusindvis af andre bøger - både som e-bøger og lydbøger.

Dødsspillet
Prøv at lytte gratis:
Mofibo