Jordens søjler

Jordens søjler er en historisk middelalderroman, som er skrevet af den amerikanske forfatter Ken Follett. Oprindelig var Kenn Follett mest kendt for at skrive spændingsromaner, men han er også historisk interesseret, hvilket var hans drivkraft til at skrive Jordens søjler, der blev en øjeblikkelig succes, da den udkom i 1989.

Lyt til Jordens søjler på Mofibo - Gratis i 30 dage

I 2007 udkom den selvstændige fortsættelse „Uendelige verden“, hvis handling foregår 150 år senere. Jordens søjler er en ordentlig moppedreng på ca. 1000 sider, som du kan hygge dig med at læse. Bogen er også indlæst som lydbog af Esben Hansen, og så får du 39 timers lytteratur i selskab med den vidunderlige roman. Begge bøger er desuden filmatiseret.

Jordens søjler foregår i 1100-tallet i den fiktive by Kingsbridge. Her skal der opføres en katedral, og vi følger et stort persongalleri og deres op- og nedture i forbindelse med, at katedralen bliver bygget. Fortællingen foregår over flere generationer og giver et spændende indblik i middelalderens England.

Handlingen begynder med, at byens Prior Philip har store ambitioner om, at Kingsbridge skal have en prægtig katedral. Han hyrer derfor bygmesteren Tom Builder og hans folk til at udføre opgaven.

Tom Builder har mistet sin kone i forbindelse med en fødsel og må selv tage vare på sine børn, men på vej til Kingsbridge møder han den fredløse kvinde Ellen og hendes søn Jack, som bliver hans nye familie. Tom Builder har selv store drømme om at bygge en katedral, og han slår sig ned i byen sammen med sin familie.

Toms stedsøn Jack hjælper til på byggeriet. Planerne om at opføre katedralen modarbejdes intenst af biskop Waleran, som hader Prior Philip og gør alt for at modarbejde ham og hans planer med katedralen. Waleran har selv ambitioner om at opnå mere magt inden for kirken.

Richard og Aliena er to unge mennesker, som vil gøre alt for at tilbageerobre det gods og titlen som jarl, som blev frataget deres far, der nu er død. De møder voldsom modstand af William Hamleigh, der selv vil gøre alt for at blive jarl på godset og ikke skyr nogen midler for at nå frem.

Romanen beskriver, hvor stor magt kirken havde i middelalderens England, og hvordan de fattige bliver undertrykt af de rige i kampene om magt og ære.

Kenn Follett har skrevet en utrolig spændende roman, hvor fakta blander sig med fiktion og giver et fantastisk indblik i middelalderens England. Det er fascinerende at følge katedralbyggeriet og alle detaljerne omkring opførelsen, og Ken Follets egen interesse for katedraler og kirker smitter positivt af i de mange beskrivelser.

Men persongalleriet og deres indbyrdes konflikter og kærlighedshistorier er også interessant at følge. Romanen er meget velskrevet i et medrivende sprog, som fastholder læseren til sidste side. Som læser sluger man hurtigt romanen, selvom den er noget af en moppedreng.

Lyt til lydbogen gratis

Du kan høre lydbogen Jordens søjler helt gratis hos streamingtjenesterne Storytel eller Mofibo.

Jordens søjler
Prøv at lytte gratis:
Mofibo
Storytel