Krokodillevogteren

Krokodillevogteren er en dansk kriminalroman skrevet af Katrine Engberg. Bogen udkom i 2016 og er første bind i en serie på indtil videre tre romaner. Katrine Engberg er uddannet koreograf og fik med denne bog sin debut som kriminalforfatter. Men forfatterens fortid i teaterverdenen fornægter sig ikke, da en del af handlingen centrerer sig om det Kongelige Teater. Bogen udkom på Lindhardt og Ringhof og læses op af forfatteren selv. Spilletiden er 8 timer og 53 minutter.

En mand gik ned med skrald

Handlingen i Krokodillevogteren tager sin begyndelse, da en pensionist er på vej ned af trappen med skrald i en beboelsesejendom i København. Han falder ind ad en åben dør hos underboen, og da den ældre mand kommer til sig selv, finder han sig selv liggende oven på liget af en ung kvinde. Så er scenen sat for det hæsblæsende opklaringsarbejde, der lægges i hænderne på den fraskilte kriminalbetjent Jeppe Kørner, der kæmper med privatlivet og den frembrusende politikollega Anette Werner, som bedst kan beskrives som en drengepige.

Snedigt plot

Krokodillevogteren beskrives i anmeldelser som en spændende og original krimi med et snedigt og interessant plot. Det går over stok og sten og flere læsere fortæller, at de - helt i tråd med bogens titel - har slugt krimien fra ende til anden. Krokodillevogteren er den første roman i serien om kriminalbetjentene Kørner og Werner. Romanen får ros for et godt og levende sprog - men mest af alt for dets sindrige plot, som de færreste formår at regne ud undervejs.

Lyt til lydbogen gratis

Hvis du ikke før har prøvet har prøvet Mofibo , har du muligheden for at få 14 dages gratis prøveperiode, hvor du kan læse eller lytte til Katrine Engbergs spændende krimier. Du finder både Krokodillevogteren og hendes to seneste værker Blodmåne og Glasvinge.

Krokodillevogteren
Prøv at lytte gratis:
Mofibo