Maneno

Maneno er en smart læseapp til børn alderen 5-12 år, som gør læsningen sjov og styrker hvert enkelt barns læsekompetencer. Det er almindelig anerkendt, at et barn skal læse i 15 minutter om dagen for at blive en god læser.

Det er dog ikke altid, at læsningen bliver prioriteret i fritiden, fordi barnet har mange andre fritidsaktiviteter at tage sig til, og fordi læsning måske kan virke lidt småkedeligt sammenlignet med computerspil eller udendørsleg.

Derfor har Maneno appen fokus på, at det skal være sjovt at læse. Appen indeholdet et spilelement med læsedragen Maneno, som vokser i takt med, at børnene læser. Maneno appen fås i to versioner: Maneno for børn og Maneno for forældre.

Gratis prøveperiode og nem oprettelse

Du kan prøve Maneno appen gratis i 14 dage uden binding. Du kan nemt oprette en konto med brugernavn og e-mailadresse, eller du kan anvende Uni Login. Når du har oprettet en konto, downloader du Maneno appen fra Google Play (Android) eller App Store (iOS) til din tablet eller mobil. Du kan også gratis downloade Maneno forælder appen.

Fleksible abonnementstyper

Hos Maneno kan du vælge imellem fleksible abonnementstyper. Du betaler 89 kr. for et månedsabonnement, mens et 6 måneders abonnement fås til 75 kr. Du kan desuden vælge at tegne et årsabonnement, og så er prisen 67 kr. Så, jo længere abonnementsperioden er, jo større er besparelsen, men du kan stadigvæk opsige abonnementet når som helst via Manenos hjemmeside, og du har også mulighed for at sætte abonnementet på pause i en periode.

Stort sortiment af børnebøger i forskellige sværhedsgrader

Der findes 3500 bogtitler i Maneno appen, og her finder man alle de kendte børnebøger. Barnet kan søge på en bestemt bogtitel ved at anvende søgefunktionen. Men barnet kan også gå på opdagelse i de forskellige kategorier: genrer, LIX-tal, klassetrin m.m., og denne sorteringsfunktion gør det nemt at finde frem til den litteratur, som er relevant for barnet her og nu. Appen kommer også med forslag til, hvilke bogtitler barnet kan læse, ud fra hvilket læseniveau barnet er på.

Appen tilbyder hjælp til orddeling og oplæsning af de ord, som barnet synes er svære. Når børnene først har lært, hvordan bogstaverne i alfabetet lyder, kan de bruge appen selv. Men indtil da skal de støttes af de voksne. Optage-funktionen gør det muligt at optage læsningen og f.eks. sende den til en ven, som også bruger Maneno. Maneno appen har endvidere en social funktion, hvor det er muligt at kontakte andre Maneno-brugere og anbefale bøger.

Læsedragen Maneno

For nogle børn går det nemt at læse 15 minutter om dagen, og for andre er 15 minutter lang tid. Børnene har brug for at opleve, at det er sjovt at læse, og der må gerne være en belønning, når barnet har gjort sig umage med at læse i 15 minutter eller længere tid.

Læsedragen Maneno er med til at hjælpe barnet og fastholde barnets motivation. Når barnet læser, vokser dragen, og barnet får desuden point i form af diamanter, som barnet kan bruge til at købe udstyr til dragen.

Smarte funktioner i appen

Sammenligner man Maneno med Fairytell appen, der tilbyder e-bøger og lydbøger til børn, så er der mange flere funktioner i Maneno appen, og det er både dens styrke og svaghed. Maneno appen har en navigationsmenu, som egentlig er overskuelig nok, men der er mange underpunkter og funktioner i appen, som barnet først skal lære at bruge for at få det fulde udbytte af Maneno appen.

Forældre kan følge barnets læseaktiviteter

Maneno forælder app er et nyttigt redskab til at hjælpe med at forbedre barnets læsekompetencer. Forælder appen kan bruges til at lave læseplaner, opsætte læsetid og opbygge sunde læsevaner. Eksempelvis kan du beslutte, på hvilket tidspunkt af dagen dit barn skal læse i 15 minutter, og så kan I gøre det til en fast rutine. Appen vil sende dig påmindelser om, at nu er det tid til at læse.

I appen finder du også en læsestatistik, så du altid kan følge med i, om I har nået at læse det, I skulle, ifølge læseplanen. Du kan også registrere i appen, når dit barn læser i fysiske bøger. Det vigtigste er, at dit barn får læst og øvet sig, og så er det mindre vigtigt, om det er digitale bøger eller fysiske bøger.

Samlet vurdering

Maneno appen har som formål at styrke børns læsekompetencer og fremme, at det skal være sjovt at læse. Vi har givet Maneno karakteren 4 på en skal fra 1-5, hvor 1 er dårligst og 5 er bedst. Maneno appen er motiverende for barnet at bruge, og den indeholder mange gode funktioner.

Den kan dog godt virke lidt uoverskuelig for et mindre barn, fordi der er mange funktioner at sætte sig ind i, men der kan udvikles på at gøre den mere overskuelig. Samspillet mellem Maneno børneapp og Maneno forælder app fungerer fint. Maneno appen er et rigtig godt supplement til læsningen i folkeskolen, og barnet bliver både udfordret og belønnet undervejs, hvilket gør det sjovt for barnet at læse.

Maneno
Ratings:
Enheder:

Lyt offline:
Pris: 89 kr./md