Nordkraft

Nordkraft var den nu afdøde forfatter Jacob Ejersbos meget roste romandebut. Bogen, som fortæller historien om skæbnerne i Aalborgs undergrundsmiljø, udkom i 2002 og blev filmatiseret i 2005. Nordkraft udkom på Gyldendal og oplæses på lydbogen af Peter Bollerslev. Nordkraft har en spilletid på 16 timer og 28 minutter og kan også læses som e-bog. Bogen henvender sig til det voksne publikum.

En bog, tre skæbner

Bogen er delt op i tre dele, som hver især følger de tre hovedpersoner. Vi møder Maria, der gerne vil forlade sin kæreste, pusheren Asger. I bogens næste halvdel møder vi Allan, der har en kriminel fortid, som han forsøger at lægge bag sig, og til slut kommer vi ind under huden på den litteratur-elskende Steso-Thomas, som er af den overbevisning, at meningen med livet er at prøve så mange stoffer, som han kan komme i nærheden af. Selv om bogen består af tre hovedkapitler, krydser personerne dog hinanden gennem hele bogen via deres færden i Aalborgs undergrundsmiljø i 90’erne, hvor det flyder med stoffer, vold og skæve personligheder.

En ny dansk klassiker

Nordkraft fik en stormende modtagelse og anmelderkorpset strøede om sig med stjerner, da bogen udkom i 2002. Nordkraft blev oprindeligt blot trykt i 300 eksemplarer men solgte siden over 120.000 styk. Jacob Ejersbo modtog De Gyldne Laurbær for Nordkraft, som blandt andet blev sammenlignet med Tom Kristensens klassiker Hærværk. Jacob Ejersbo skrev senere den berømte Afrika-trilogi, som også høstede fornemme anmeldelser. En af bøgerne blev brugt som oplæg til tv-serien Liberty på DR.

Lyt til lydbogen gratis

Har du endnu ikke prøvet Mofibo , kan du med fordel få en prøveperiode på 14 dage, hvor du gratis kan både kan lytte til Nordkraft og tusindvis af andre spændende bøger. På Mofibo finder du også Jacob Ejersbos Afrika-trilogi, som består af romanerne Liberty, Eksil og Revolution,

Nordkraft
Prøv at lytte gratis:
Mofibo