Anmeldelse: Politiken Books

Politiken Books er en app, som giver dig ubegrænset adgang til 35.000 e-bøger og lydbøger, uanset om du sidder derhjemme, pendler til og fra arbejde eller rejser rundt i Danmark eller verden. Politiken Books hed tidligere Riidr og var udelukkende en e-boghandel, men i 2017 åbnede Politiken Books også en streamingtjeneste.

30 dages gratis prøveabonnement og 6 måneder til halv pris

Lige nu finder du et rigtig godt tilbud på Politiken Books. Du kan få et gratis prøveabonnement i 30 dage uden binding, og derefter kan du få et 6 måneders abonnement til halv pris. Normalprisen per måned er 119 kr. Du opretter dig som bruger på Politiken Books‘ hjemmeside og får et medielogin, som du aktiverer via et link, som du får tilsendt på din e-mailadresse. Dernæst kan du downloade Politiken Books appen fra Google Play (Android) eller App Store (iOS).

Når du er logget ind i appen, har du adgang til streamingtjenesten, og for at få rabat hos Politiken Books Streaming kræver det, at du er Pluskunde. Desuden får Pluskunder 15 procent rabat på køb af e-bøger og lydbøger i webshoppen, så der er mange penge at spare ved at tilmelde sig, og der er altid mange fristende tilbud. Det er desuden muligt at downloade e-bøger og lydbøger direkte til appen, og du kan desuden frit handle bøger i webshoppen.

35.000 gratis e-bøger inden for mange genrer

Hos Politiken Books finder du et spændende, underholdende og sjovt udvalg af bogtitler til kvinder, mænd, teenagere og børn. E-bøger og lydbøger er opdelt i forskellige genrer som biografier, erindringer, faglitteratur, krimier, romantik, erotik, fantasy, science fiction, skønlitteratur, børnelitteratur, ungdomsbøger samt sundhed, livsstil og fritid, Der er med andre ord noget for enhver smag.

Her finder du både ældre litteratur og ny litteratur, som kan streames med det samme, og du behøver ikke at vente i månedsvis på en ny eller populær bog, som det f.eks. er tilfældet på eReolen, som har sat nogle begrænsninger op for bibliotekslånerne. Med bøgerne samlet i dit eget digitale bibliotek i Politiken Books Appen har du altid bøgerne ved hånden.

Andre funktioner

Politiken Books har som sagt et meget stort udvalg af bøger med adgang til 35.000 gratis titler. En gennemgang af sortimentet viser, at der findes flere end 12.000 danske lydbøger og i alt 650.000 danske og engelske lydbøger. Du har mulighed for at tilpasse læseoplevelsen til dine behov, og du kan anvende zoom og reflow til PDF-filerne, så de bliver mere læsbare.

Størstedelen af de danske bøger hos Politiken Books har desuden et læseuddrag, så du kan få en bedre fornemmelse af, om bogen er noget for dig. Når du har læst bøgerne, kan du anbefale dem til andre.

E-bøgerne kommer i ePub eller PDF-format, men hvis du har en Kindle, der bruger formatet mobi, så fortvivl ej. I appen findes der en ”send til min iphone”, og dermed modtager du en kopi af den e-bog, du gerne vil læse. Konverteringen er gratis, og du kan straks derefter downloade en dansk version.

Tag bøgerne med på farten

Hvis du sidder i et fly, eller hvis du har børn med på bagsædet af din bil, er der mulighed for, at I kan lytte og læse off-line, når I anvender Politiken Books. Du kan nemt downloade dine bøger og tage dem med overalt og læse dem uden brug af wifi. Dermed sparer du også penge på mobildata, når du f.eks. opholder dig i udlandet.

En rigtig god gaveidé

Det er oplagt at give én du holder af et gavekort til Politiken Books. Når du har bestilt gavekortet, får gavemodtageren en e-mail med beløbet. Han eller hun behøver ikke at bruge alle pengene på én gang, men kan gemme pengebeløb og indløse dem senere.

Klub Riidr

Du har også mulighed for at melde dig ind i Klub Riidr, som er en læseklub, der har til formål at stifte et hjem og skabe trygge og rolige omgivelser til børn, der har ondt i livet, fordi de har været udsat for omsorgssvigt eller andet. Klub Riidr kan du blive medlem af for blot 39 kr. per måned, og du kan desuden vælge mellem flere typer af abonnement, alt efter om du foretrækker e-bøger, lydbøger eller begge dele.

Samlet vurdering

Politiken Books er en brugervenlig app, hvor man nemt kan streame, købe og oprette et bibliotek, så man altid har det fulde overblik over sine e-bøger og lydbøger. Prisen ligger på 119 kr. om måneden, hvilken er lidt dyrere end Saxo Premium, men billigere end Mofibo og Storytel.

Ligesom Saxo Premium tilbyder Politiken Books også, at brugerne af streamingtjenesten kan købe e-bøger og lydbøger i onlineboghandlen. Saxo har dog et større udvalg (40.000 gratis titler) og koster kun 99 kr. om måneden. Desuden kan man også få gode rabatter på fysiske bøger hos Saxo Premium samt gratis fragt og returret. Til gengæld har Politiken Books den digitale bogklub Klub Riddr, som også tilbyder e-bøger og lydbøger til favorable priser.

Vi vil derfor give Politiken Books en karakter på 4 på lige fod med Saxo Premium, fordi begge udbydere står stærkt med hver deres tilbud til kunderne. Men det største udvalg af lydbøger og e-bøger finder man stadigvæk hos udbyderen Storytel. Det er blot op til dig som kunde at vælge, hvilket abonnement der passer bedst til dine behov.

Politiken Books
Ratings:
Enheder:

Lyt offline:
Pris: 119 kr./md