Ringenes Herre

Nu har du chancen for at lytte til en af litteraturhistoriens allerstørste mesterværker - helt gratis. Den engelske forfatter J. R. R. Tolkien skrev Ringenes Herre i perioden 1936 - 1949 og bogen udkom i 1954-1955.

I dag kan du slippe for at slæbe murstenene med hjem og lytte til den fantastiske historie på lydbog via Mofibo eller Storytel, hvor den læses op af Torben Sekov. Prøv gratis i forsøgsperioden på 14-30 dage.

Et tredelt mesterværk

De fleste genkender nok Ringenes Herre som tre bind, men rent faktisk skrev Tolkien bøgerne som et samlet værk. Han blev dog overtalt til at dele bogen op i tre, da det ellers ville have været alt for dyrt at trykke. Så i dag kender de fleste Ringenes Herre som et tredelt værk i form af “Eventyret om Ringen”, “De to tårne” og “Kongen vender tilbage”.

I det første af de tre bind, “Eventyret om Ringen”, følger vi de to hobbitter Frodo og Sam på deres eventyrlige rejse gennem Midgård med den magiske ring, som er omdrejningspunktet for hele fortællingen. Frodos endemål er riget Mordor, hvor han skal opsøge det sted, hvor ringen er blevet smedet for at få den ødelagt, så den onde Sauron ikke får fingre i ringen, da den vil give ham magten og det endelige herredømme.

Frodo og Sam har i den første bog følgeskab af vennerne Merry og Pippin, ligesom de slår sig sammen med et broderskab, der består af troldmænd, elverprinse, dværge og mennesker.

Den farefulde færd fortsætter i de to sidste bind, og at gengive det omfattende handlingsforløb og det utrolige persongalleri på kort plads er nærmest umuligt og vil aldrig yde historien retfærdighed.

Men man kan dog ganske kort opsummere, at “De to Tårne” blandt meget andet handler om det store slag ved Helms Kløft, mens “Kongen vender tilbage” fokuserer på slaget på Pelenor-sletten og Ringens ødelæggelse.

En hjørnesten i Fantasy-genren

Der er mange fortolkninger af Ringenes Herre, men det er også en historie om mod og om det onde. Bøgerne er blevet læst af millioner af mennesker verden over og betragtes af mange som en af århundredets allerstørste værker.

Ringenes Herre fremstår i dag som en hjørnesten i den del af litteraturen, som kaldes Fantasy. En genre, som siden 1970’erne har vundet stor udbredelse verden over. Bøgerne er, som mange er klar over, også blevet filmatiseret som en trilogi, og her ses danske Viggo Mortensen i en af de fremtrædende roller som Aragorn.

Lyt gratis i 30 dage

Nu kan du læne dig tilbage og nyde et sandt mesterværk - helt gratis. Gå ind på Mofibo eller Storytel og få 30 dages gratis prøveperiode. Udover adgang til Ringenes Herre og Tolkiens andre store mesterværker som eksempelvis Hobbitten, kan du gå opdagelse blandt flere end 60.000 forskellige titler.

Der er uanede muligheder for at dykke ned i hver en afkrog af litteraturen, og skal man starte et sted, er Ringenes Herre bestemt ikke det værste sted af starte.

God lyttelyst!

Ringenes Herre
Prøv at lytte gratis:
Mofibo
Storytel