Romaner

Spørgsmålet er, om der findes noget mere afslappende end at lytte til eller læse en god roman At komme ind i en anden virkelighed og rigtig begrave sig i en episk fortælling, som strækker sig over flere år, eller en spændende pageturner, som er umulig at lægge fra sig. Forskning viser, at romanlæsning er godt til at modvirke stress, ligesom det er et vigtigt værktøj til at udvikle sine empatiske evner. Det betyder ikke så meget, om du læser en krimiforfatter eller en nobelpristager i litteratur, så hvad venter du egentlig på?

Her finder du gode råd om de bedste romaner som lydbøger.

Lyt gratis i 14 dage:
Mofibo

Find en roman til dig

Det betyder ikke noget, om du foretrækker historiske romanserier som Per Anders Fogelströms byserie og Vilhelm Mobergs klassiske udvandrerepos om Kristina og Karl-Oskar, som søger lykken i det nye land. Eller om du mere lokkes af Stephen Kings uhyggelige skrækroman "IT", der handler om syv 11-årige børn, der, foruden at skulle håndtere barndommens udfordringer med mobning og forældrekonflikter, og tvinges til at møde en gammel ondskab, der truer med at dræbe dem alle. Du kommer aldrig til at fortryde, at du lyttede til en roman. Nogle romaner har potentialet til at tage dig med på en rejse, som du ikke vidste, at du ville tage på, åbne verdener, som du ikke vidste fandtes, og vække følelser, som du ikke vidste, du havde.

Med en god roman i øretelefonerne bliver alle pligter lidt sjovere. Hvorfor ikke hænge vasketøj til tørre med Arthur Dent fra Douglas Adams romanserie "The Hitchhikers Guide to the Galaxy", eller kast dig ud på løbeturen med heksene fra trilogien fra Mats Strandberg og Sara Bergmark Elfgrens, hvor startskuddet er de spændende bøger. Og er det ikke også noget bedre at klynke lidt over tingenes tilstand, når man har selskab af Ove i Fredrik Backmans underholdende roman "En Mand, Der Hedder Ove"? Spørg ikke, hvilket roman, du skal lytte til. Spørg hvilken roman, du skal begynde med.

Romaner som lydbøger gratis i 14 dage

Du kan lytte til hvilken en roman, du har lyst til til, gratis i 14 dage på en hvilken so helst af disse apps. Nogle gange kan prøveperioden endda være endnu længere. Efter de 14 dage overgår din gratis lytning til et abonnement, der koster penge, hvis du ikke selv opsiger det gennem den app, du har valgt.