Anmeldelse: Saxo Premium

Saxo er Danmarks ældste og største online boghandel, og her finder du et kæmpe sortiment af e-bøger, lydbøger og fysiske bøger. Saxo tilbyder omkring 11 millioner bogtitler i webshoppen, hvilket må siges at være et svimlende stort antal.

Du kan tilmelde dig Saxo Premium, som giver dig ubegrænset adgang til mere end 60.000 lydbøger og e-bøger til en abonnementspris på 99 kr. pr. måned. Du kan få 14 dages gratis prøveperiode, hvis du ønsker det, og det er en god måde at lære Saxos Premium univers at kende på, før du beslutter dig for, om du vil være fast abonnent.

Hurtig oprettelse og brugervenlig app

Du kan nemt og hurtigt oprette din Saxo Premium konto. Det gør du ved at klikke ind på Saxos hjemmeside og udfylde formularen med brugernavn og adgangskode. Derefter kan du downloade Saxo Premium appen hos Google Play (Android) eller App Store (iOS).

Når du har logget dig ind i appen, vil du blive præsenteret for et brugevenligt design, som er nemt at navigere rundt i. Øverst i appen finder du tre faneblade, hvor du kan søge enten på genrer eller kun på e-bøger eller lydbøger. Denne sorteringsfunktion er utrolig effektiv, når du skal finde nyt læse- og lyttestof.

Appen har eksempelvis en rulleoversigt med de forskellige genrer, så du nemt kan søge en bestemt bog frem. Uanset om du er til krimi, biografier, erotisk, ny skønlitteratur, børnelitteratur, fantasy eller ungdomsromaner, så kan du helt sikkert finde e-bøger og lydbøger, som vil give dig fantastiske læseoplevelser.

Inspiration til gode læseoplevelser

I Saxo Premium appen finder du en inspirationsside, som forsøger at guide dig til nye læseoplevelser. Her er der f.eks. fokus på ny litteratur, filmatiserede bøger eller erotisk litteratur. Du kan selvfølgelig godt selv gå på opdagelse i Saxo Premiums store sortiment, men det er vel nærmest umuligt at foretage en gennemgang af 60.000 bogtitler. Derfor er det godt, at Saxo Premiums inspirationsside findes.

Appen har selvfølgelig også en søgefunktion, hvor du kan søge på en bestemt bogtitel eller forfatter, hvis du ved præcis, hvad det er du leder efter og gerne vil læse.

Lyt og læs i dine yndlingsbøger offline

For pendlere og ferierejsende er det en fordel, at du ikke behøver at være online hele tiden for at læse og lytte til bøger. Det er muligt at downloade bogtitler og have adgang til dem offline. Dermed kan du spare penge på mobildata, hvis du f.eks. opholder dig i udlandet på en ferie. Fysisk set er det selvfølgelig også meget nemmere at have en tablet eller mobiltelefon med i tasken, hvor du nemt kan logge dig ind i Saxo Premium app'en og hente dit læsestof frem for, at du skal slæbe rundt på en tung taske fyldt med papirbøger.

70 procent rabat og billigt abonnement

Som Saxo Premium-abonnent får du ikke kun ubegrænset adgang til 60.000 lydbøger og e-bøger. Du får også 70 procent rabat på de bogkøb, du foretager i appen samt gratis fragt og en returret på 90 dage på alle fysiske bøger. E-bøger og lydbøger kan streames og downloades gratis straks. Saxo Premium er desuden billigere end Mofibo og Storytel, for abonnementet koster kun 99 kr. måneden. Til gengæld er udvalget af lydbøger og e-bøger langt større hos de to andre streamingtjenester, hvor du betaler 129 kr. om måneden for et abonnement. Storytel tilbyder desuden to andre abonnementstyper til henholdsvis 159 kr. og 189 kr., som især henvender sig til større familier, hvor der er behov for at flere enheder kan kobles på samtidig.

Opsigelse af abonnement

Saxo Premium tilbyder et abonnement til 99 kr. om måneden uden binding. Det betyder, at du nemt kan opsige det igen. Du kan dog ikke opsige abonnementet i de første 48 timer efter, at du har tegnet det. Men hvis du ønsker at opsige dit abonnement på et tidspunkt skal du blot gå ind på „Mit Saxo“ og klikke videre til „Mit medlemskab“ og klikke på „opsig“. Derefter vil du modtage en bekræftelse på e-mail om, at abonnementet er opsagt.

Samlet vurdering

Saxo Premium er et rigtig godt og billigt tilbud til alle læseheste, som både gerne vil have adgang til e-bøger, lydbøger og fysiske bøger. På en karakterskala fra 1-5, hvor 1 er dårligst og 5 er bedst, har vi givet Saxo karakteren 5. En nøje gennemgang af Saxo Premium app'en viser, at udvalget af bogtitler er stort, abonnementet er billigt, og appen er meget brugervenlig, så det er nemt at navigere rundt. Ønsker du at købe flere fysiske bøger hjem til bogreolen, så er der store besparelser at hente på op til 70 procent, når du som Saxo Premium-medlem handler i webshoppen.

Derudover får du gratis fragt og 90 dages returret, hvilket absolut er værd at tage med, når man tænker på, hvor dyrt det er blevet at sende pakkepost i Danmark. Hvis du til gengæld kun er interesseret i at streame lydbøger og e-bøger og er ligeglad med at købe fysiske bøger, så er Mofibo eller Storytel nok et bedre valg for dig, for de har et større sortiment af lydbøger og e-bøger, men abonnementsprisen lander så også på 129 kr. om måneden.

Saxo Premium
Ratings:
Enheder:

Lyt offline:
Pris: 99 kr./md