Troldepus

De fleste danskere kender den populære Troldepus - den lille frække trold, som er hovedpersonen i en lang række børnebøger skrevet af Dines Skafte Jespersen. Den første bog om Troldepus “Troldepus fra Troldhøj” udkom i 1941 og der er udgivet næsten 50 bøger om trolden, som den dag i dag stadig kan vække begejstring hos både børn og voksne med hang til fantasifulde fortællinger. Lydbøgerne i Troldepus-serien har en cirka spilletid på lidt mere en time.

Husker du den hvide pind?

Troldepus er navnet på en lille trold, som bor i skoven med troldefar og troldemor. Troldefamilien kan tale med alle skovens dyr og gennem bøgerne følger vi den lille Troldepus, som drager på utrolige og magiske eventyr med sine venner. Mange vil sikkert huske Troldepus-bøgerne for den magiske hvide pind, som kan gøre ham usynlig - og måske endda også den sorte pind, som kan trylle ham fra sted til sted.

Fantasi og nostalgi

Troldepus-universet har efterhånden mange år på bagen og vil for mange voksne være nostalgisk læsning eller lytning. Der vil være ord, som i dag kan virke gammeldags for både børn og voksne, ligesom en del episoder ikke ligefrem fremstår pædagogisk korrekte set med nutidens briller. Men bøgerne byder på masser af fantasi og vilde oplevelser, og målgruppen, som er børn i 5-6-års alderen, får gennem fortællingerne også en del læring, når de tager med Troldepus på opdagelsesrejse i både Danmark og andre lande.

Troldepus-serien består af 41 bøger, hvoraf den sidste udkom i 1988, samme år som forfatteren Dines Skafte Jespersen døde i en alder af 83 år. Der er desuden udgivet en god håndfuld bøger om Troldepus udenfor serien. Dines Skafte Jespersen har også skrevet andre børne- og ungdomsbøger, men han er mest kendt for at have skabt universet omkring Troldepus.

Få 14 dage gratis

Som ny bruger på Mofibo kan du lytte gratis til historierne om Mofibo - og tusindvis af andre lydbøger - i 14 dage.

Troldepus
Prøv at lytte gratis:
Mofibo