Bøger for unge

Der findes dag er der et voksende problem: unge mennesker læser i langt mindre grad, hvis man sammenligner med for eksempel 20 år siden. En del af årsagen er, at der i dag er mange konkurrerende aktiviteter, men også at vi stort set bruger vores tid til at være på nettet, primært på sociale medier. Unge i dag har ofte ikke fået så megen læsetræning, at de fortsætter med at læse, når de bliver ældre. Man taler om et afgørende tidspunkt omkring 12 års alderen, dvs. før puberteten indtræffer. Her kan lydbøger være en rigtig god måde at fortsætte med at læse, men på en anden måde. Uanset hvad man arbejder med som voksen, skal man være i stand til at håndtere sproget både mundtligt og skriftligt, og at få et øget ordforråd gennem lydbøger er en smart måde at få den viden på.

Her finder du tips om gode lydbøger til unge. Flere af bøgerne er ikke egentlige ungdomsbøger og kan have nogle tunge temaer, men læses også af unge. Som forælder anbefaler vi, at du læser mere om, hvad hver bog handler om. Klik på anmeldelserne for at læse mere om handlingen i hver bog.

Lyt gratis i 14 dage:
Mofibo

Det er vigtigt ikke at miste læseglæden og at kunne fastholde opstemtheden over en rigtig god historie. Vi har brug for fantasien, ordene, sproget, og det betyder ikke noget, om man får det ind gennem øjnene eller ørerne. Derfor er ungdomsbøger så fantastiske at lytte til! Ved at finde passende lydbøger med indhold, der passer til en selv, får man flere års glæde ved at lytte. Forhåbentlig fører dette til, at man bevarer læselysten, når man kommer ud af ungdomsårene og ind i voksenalderen. Så kan man med fordel lytte til voksenbøger også eller læse selv. Det vigtige er, at man ikke zapper væk fra historier og læsning, mens man er ung. Hvis man allerede er voksen, men har bevaret sit barnesind, anbefales det også at lytte til ungdomsbøger. Det er rigtig sjovt og underholdende, og selvfølgelig skal man bare lytte til de spændende historier, som man ønsker.

Gratis ungdomsbøger på lydbog i 14 dage

Når du finder en lydbog, kan den lyttes gratis i en prøveperiode på 14 dage. Når denne periode er overstået, overføres abonnementet til et abonnement, der koster penge, hvis du ikke aktivt afslutter abonnementet, før prøveperioden er overstået.